Facebook: 10 trucs per configurar la teva privadesa

Els millors consells per personalitzar el teu compte de la xarxa social més popular

Facebook fa molts anys que destaca com una de les xarxes socials més populars del món, amb milions i milions d'usuaris que comparteixen les seves vivències dia a dia amb els seus familiars i amics. I és que pugem a la xarxa grans quantitats d'informació personal amb accés, sovint, per a tercers que ni coneixem; per això resulta essencial tenir un control total de la nostra privadesa i vigilar realment qui pot accedir a les nostres dades, fotos o vídeos. Amb aquesta guia de trucs us volem oferir 10 consells per configurar totalment la nostra privadesa en Facebook, ja sigui des de la web d'escriptori o la versió mòbil.

Triar qui pot veure les nostres fotos

El primer pas per limitar la nostra privadesa és triar les persones que poden tenir accés als nostres continguts publicats, especialment pel que fa a fotografies o vídeos. I és que Facebook atorga accés il·limitat a tothom que vulgui visionar els nostres posts fins que nosaltres ho decidim; així, i mitjançant el accés al menú de la cantonada superior dreta, podem decidir quins grups de persones tenen accés a les nostres publicacions, ja sigui públic, amics, amics amb excepcions, amics concrets o només nosaltres.

Comprovar allò que la resta veu del nostre perfil

Què hi veuen la resta d'usuaris del nostre perfil? Una bona manera de saber què compartim o no a través de la nostra pàgina principal és fer-ne un visionat ràpid. Per comprovar-ho podem accedir a la icona “Veure com” sota la foto de perfil; així, podrem veure la nostra pàgina com si fóssim un altre usuari i comprovar si volem modificar alguna cosa de la nostra privadesa.

Facebook: 10 trucs per configurar la teva privadesa

Comprovar si altres usuaris veuen la nostra llista d´amics

Si no volem compartir la nostra llista d´amics amb la resta d´usuaris de Facebook sempre podem accedir a Configuració del compte i modificar els elements que volem mostrar i els que no, entre ells, si volem que els altres vegin la nostra llista d'amics.

Amagar un missatge que no volem veure publicat

Si publiquem un post que no volem compartir amb altres usuaris de Facebook sempre podem amagar-lo o eliminar-lo de la nostra biografia. Això sí, podrà continuar sent accessible per als altres si té alguna interacció, però desapareixerà del nostre mur per deixar de ser visible per a la resta. Per això només hem de amagar el post a través de les opcions de publicació del propi missatge.

Accés al nostre Registre d'activitat

Registre d'activitat és una eina molt comú per configurar les nostres accions a Facebook i controlar-ne la visualització per als altres. Així, ia través del mateix menú, podem veure qui pot veure la nostra activitat, ja sigui en privat, només per a amics o per a tots els usuaris de Facebook.

Facebook: 10 trucs per configurar la teva privadesa

Restringir sol·licituds d'amistat

Sota la nostra imatge de perfil a través de la nostra biografia podem accedir a “Veure dreceres de privadesa”. En aquest menú trobareu l'opció de restringir sol·licituds d'amistat. Aquesta opció ens permet blindar el nostre compte de Facebook per evitar que desconeguts ens enviïn sol·licituds d'amistat no desitjades.

Confieu en amics per recuperar l'accés al vostre compte

Es tracta d'una opció molt a tenir en compte per si alguna vegada tenim problemes per recuperar el nostre compte després d'una suplantació d'identitat o hackeig. Així, sempre podrem demanar a amics de confiança que ens ajudin a recuperar el compte a través de Configuració del compte – Seguretat i inici de sessió. Una manera segura de protegir les nostres dades, això sí, només amb amistats de confiança.

Configuració de les etiquetes en imatges

Facebook permet etiquetar persones en imatges perquè les fotografies on sortim apareguin al nostre mur i ens arribi la corresponent notificació. Encara que no sempre volem aparèixer-hi. Així, si ens arriba una foto on apareixem etiquetats i no ens interessa aparèixer-hi seleccionar aquesta etiqueta i eliminar-la o simplement dirigir-nos a l'opció de “Eliminar etiquetes” a la mateixa imatge.

Així mateix, des de Biografia – Etiquetatge sempre podem establir una sèrie d'opcions per permetre o no el nostre etiquetatge a fotografies de tercers.

 

Configuració de la nostra localització

Facebook ens permet activar o no el vostre propi sistema de localització, una eina molt útil per compartir els nostres viatges o saber si tenim alguna amistat a prop. Tot i que no sempre ens pot interessar compartir aquesta informació. Per això només ens hem de dirigir Configuració de localització i activar o no aquesta opció.

Control de dispositius amb accés a Facebook

Gràcies a les nombroses utilitats dels nostres dispositius mòbils, les xarxes socials com Facebook han explotat moltes de les seves possibilitats del nostre dia a dia, com ara compartir les nostres vivències des d'on sigui com sigui. I és que podem accedir a Facebook des de molts dispositius diferents, des d'equips de sobretaula a mòbils o tauletes. Per això, és recomanable tenir un control precís dels diferents dispositius que tinguin accés al nostre compte de Facebook per evitar disgustos no desitjats. Per això només hem de dirigir-nos a Configuració del compte – Seguretat i inici de sessió per comprovar els nostres darrers inicis de sessió des de diferents dispositius.

Facebook: 10 trucs per configurar la teva privadesa

Més trucs sobre internet: